7 Ağustos 2011 Pazar

HP TouchPad ucuzluyor



Piyasada pek de beklediğini bulamayan HP, TouchPad'in fiyatında indirime gidiyor.
HP TouchPad ve Android işletim sistemli tabletler piyasayaApple'ın iPad'inin satışlarını düşürme amacıyla sürüldüler ancak bu görevi başardıkları söylenemez. iPad'e rakip olarak piyasaya sürülen tabletler açıkçası beklenenin altında kaldılar, başarılı olamadılar. Durum böyle olunca da HP çareyi, 50 dolarlık bir indirimde buldu.Bundan böyle HP'nin hem 450 dolarlık 16 GB hafızalı hem de 550 dolarlık 32 GB hafızalı tableti 50 dolar indirimli olarak raflardaki yerini alacak. Fiyat düşürme kararı, HP'nin ilk WebOS'lu tabletiyle ilgili incelemelerden sonra alındı. İncelemelerde tabletin yazılımın açıklarının fark edilmesi ve donanım olarak da ilk iPad seviyesinde olması, indirimin esas nedenleri olarak gözüküyor. Aynı zamanda bu indirim satışların çok da iyi gitmediğini de gözler önüne seriyor.

iPad'in rakipleri doğru fiyatlandırılmalı

Android'li tabletlerin satışları ile ilgili pek de iç açıcı bir durum olduğunu söyleyemeyiz. Birkaç aydır piyasada olan Motorola Xoom sadece 450.000 adet dağıtıldı, satış rakamları ise bilinmiyor. TechCrunch'a göre satış rakamlarını açıklamaktan çekinen diğer tablet üreticisi de Samsung. Toplam Android'li tablet satış rakamları yaklaşık olarak 1,2 milyon civarında, bu rakam Apple iPad satışlarının sadece %5'i durumunda.

Uzmanlar, Android'in yükselişe geçmesi için yapılması gerekenin doğru fiyatlandırma olduğu fikrinde birleşiyorlar.

Amazon mu kurtaracak?

Eylül ayında piyasaya çıkacağı konuşulan Amazon markalı tabletin, Android'in, Apple iPad'e karşı biraz daha güçlenmesini sağlayacağı söyleniyor. Eğer Amazon, fiyatlandırmada ve donanım konusunda başarılı olabilirse iPad'e ciddi bir rakip olabilir.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 Yorum :

Yorum Gönder

Bu Yazı Hakkında Birşeyler Demek istermisiniz ?

 

Copyright @ 2013 Kamil Koçak .

Designed by Templateify & Sponsored By Twigplay