27 Şubat 2012 Pazartesi

Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama

Belleklerde otomatik olarak nasıl çalışabilir hale getireceğinizi öğreneceksiniz. Ayrıca bu şekilde Windows 8′ i Flash bellekten kurmayıda öğreneceksiniz.
Ayrıca fırsattan istifade Windows 8′ in de nasıl bir şey olduğunu görmüş olucaksınız. Yazının devamındaki resimleri takip ederek adım adım nasıl yapıldığını görebilirsiniz.
Anlatıma başlamadan önce şunu hatırlatayım bu işlem için 8 GB Flash belleğe ihtiyacımız olacak.
1. Adım : Microsoft Windows 7 USB/DVD Download Tool programını buradan indirin. Kurulumunu gerçekleştirin.
2. Adım : Windows 8 ön izlemeyi buradan indirin..
3. Adım : Windows 7 USB/DVD Download Tool çalıştırın. Browse tıklayın ve indirdiğiniz Windows 8 ISO dosyasını seçin..
Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama 1 300x158 Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama
4. Adım : Bu ekranda Windows 8 iso doyasını DVD’ ye mi yoksa Flash Belleğemi yükleneceğini soruyor. Tabiki biz Flash belleğe yükleyeceğimiz için USB device seçiyoruz.
Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama 2 300x158 Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama
5. Adım : Begin copying tıklayarak windows 8 dosyalarını flash belleğe kopyalamaya başlayacak.. Eğer Flash belleğin içi boş değilse ilk önce flash belleğini formatlayarak kopyalama işlemine başlayacak…
Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama 3 300x158 Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama
Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama 4 300x158 Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama
Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama 5 300x158 Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama
Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama 6 300x83 Windows 8 Bootable USB Flash Disk Hazırlama
Artık bilgisayarımızı yeniden başlatarak ve Bios’tan USB desteğinin açık ve birincil olarak seçildiğine disk yönetiminden bakıp ayarlı değilse ayarlayıp yeniden başlatarak Windows 8 kurulumuna başlayabiliriz.
alıntıdır.

Disk temizlemeyi çalıştırma


Disk temizlemeyi çalıştırma Zaman geçtikçe sürücüleriniz sizin fark edemeyeceğinizden fazla belge biriktirir. Disk temizleme işlevi bu veri yığınını temizlemede size yardımcı olur. Başlat menüsünden Windows gezginine, tüm disklerle genel bir bakış için “Bilgisayar” seçeneğine tıklayın. … temizlemeyi çalıştırma Zaman geçtikçe sürücüleriniz sizin fark edemeyeceğinizden fazla belge biriktirir. Disk temizleme işlevi bu veri yığınını temizlemede size yardımcı olur. Başlat menüsünden Windows gezginine, tüm disklerle genel bir bakış için “Bilgisayar” seçeneğine tıklayın. Temizlemek istediğiniz sürücüyü sağ fare tuşuyla tıklayın ve açılan iletişim kutusunda “Özellikler”i seçin. “Genel” sekmesi altında verilerinizi temizleyebileceğiniz. “Diski temizle” butonunu göreceksiniz.

22 Şubat 2012 Çarşamba

Facebook’ta sizi kimler silmiş?

  
Çoğu kez bu soru aklınıza gelmiş ve birçok kullanıcı bu konuda arama motorlarından detaylı araştırma yapmıştır. Genelde ‘Facebook’ta sizi kimler silmiş adı altında appsler yayınlanır ve bunların çoğu kötü niyetli olurdu’. 
Ve yine söylüyoruz ki Facebook’ta bunu iddia eden Apps’lere asla güvenmeyin. Unfriend Finder adındaki web tarayıcınıza entegre olan eklenti ile bu merakınızı güvenli bir şekilde gidereceksiniz. Popüler tarayıcıların neredeyse tamamında çalışan Unfriend Finder uygulamasını tarayıcınızın eklenti deposu sitelerinden bulabilirsiniz.
Chrome tarayıcılar için bu eklentiyi https://chrome.google.com/webstore/detail/ecolodplncpedbpiicabmflhfemjnool adresinden yüklemeniz mümkün. (Linke gidin ve Chrome’a Ekleyin’i tıklayın) 
Uygulama sayesinde sizi silenleri, beklemede olan Arkadaşlık isteklerinizi görebilirsiniz.

Kadrolu Hacker aranıyor!

  
    Kiev Emniyet Müdürlüğü, bilişim teknoloji suçları ve hackerlerle mücadele edebilmek için, kadro açtı. Emniyet işe alınacak elamana 175 dolar (1400 grivna) aylık vereceğini duyurdu.
Ancak iş için verilecek maaşın düşüklüğü şaşkınlığa neden oldu. Bunun üzerine emniyet işe alınacak hackerlere yüzde 50 ikramiye vaat etti.
Bu arada Ukrayna Devlet İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Kiev’de çalışan bir bilgi işlemcinin aylığının 500 doların üzerinde olduğu hatırlatıldı.
Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Güvenlik Servisi(SBU), ülkenin en büyük internet portallarından EX.UA’yı telif hakları suçlaması sebebiyle kapatmaya çalışmıştı.
Bunun üzerine dünyaca bilinen ‘Anonymous’un da desteğiyle bağımsız hackerler SBU, İçişleri Bakanlığı, Devlet Başkanlığı ve Başbakanlık sitelerini çökertmişti. Günlerce söz konusu kurumların resmi sitelerine ulaşılamamıştı.

Facebook’u hackleyen öğrenciye 8 ay hapis!


    Bilgisayar programcılığı öğrencisi Mangham, geçen yılın nisan ve mayıs aylarında ailesi ile birlikte yaşadığı York kentinde, evindeki bilgisayarından 31 milyar sterlin değerindeki sitenin üç sunucusuna sızarak sitenin giriş kodlarını ele geçirmişti.
Davada, avukatı Tom Ventham, Mangham’ın ‘ahlaklı bir bilgisayar korsanı’ olduğunu belirterek geçmişte arama motoru sitesi Yahoo’ya da güvenlik açıkları konusunda tavsiyelerde bulunduğunu aynı şeyi Facebook için de yapmak istediğini söyledi. Yargıç ise bilgisayar korsanının bu davranışının Facebook için tamamıyla felaket olabileceğini söyleyerek Mangham’ın hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Facebook, bilgisayar korsanının işlediği suç nedeniyle 200 bin dolar harcamak zorunda kaldı.

Windows Xp’ye birde Tarayıcı Darbesi!


Microsoft, Internet Explorer 8 güncelleştirmesi sırasında meydana gelen bir hatadan dolayı, tarayıcının XP sistemlerde çalışmaz hale gelmesinin sebebini araştırdığını söyledi.
Admin ve kullanıcılar IE8 yamasını kurduktan sonra, Windows XP’de sorunsuz çalışan tarayıcılarının açılmaz hale geldiğini belirtti.
The Register ile iletişime geçen bir kullanıcı, “düzinelerce” bilgisayarın bu durumdan etkilendiğini kaydetti. Whirlpool ISP forumundaki bir kullanıcı ise 140 Windows XP makinenin 13′ünde problemin gerçekleştiğini belirtti.
Microsoft’un sözcüsü “Bu eski bir olay ve az sayıda kullanıcıyı etkiledi. Mühendis ekibimiz asıl sebebi araştırıyor ve kısa bir zaman sonra bu problemi çözecekler” açıklamasını yaptı. Özellikle hangi IE8 güncellemesinin bu probleme sebep olduğu bilinmiyor, fakat dizinde “iertutil.dll” dosyasının eksik olmasından dolayı hata meydana geliyor gibi görünüyor.

20 Şubat 2012 Pazartesi

Facebook Hakkında 14 Gerçek!


Dev site Facebook hakkında muhtemelen pek bilmediğiniz 14 ilginç gerçek;Facebook,halka açılmak üzere gerekli işlemleri geçen hafta tamamladı.Böylelikle sosyal ağın ne denli hızlı büyüdüğü,devasa gelirleri ve kullanıcı sayıları ortaya çıktı.İşte CIO.com tarafından sağlanan ilgi çekici detaylar.
 
Kullanıcılar hakkında rakamlar
- Facebook'un aylık etkin kullanıcı sayısı tam 845 milyon
- Bu kullanıcıların 483 milyonu siteyi her gün ziyaret ediyor
- 360 milyonu ise 7 günün 6'sında etkin bulunuyor
- Siteye her gün 250 milyon fotoğraf ekleniyor
- Facebook,100 petabayt'ın üzerinde fotoğraf ve video depoluyor
- 31 Aralık 2011'den bu yana 100 milyardan fazla arkadaşlık bağlantısı oluşturulmuş
 
Para
- Facebook,2011'de 1 milyar dolar kazandı.Toplam geliri ise 3.7 milyar dolar
- 2010'da ise 606 milyon dolar kazanmıştı (yıldan yıla %88 artış)
- Her Facebook profili ortalama 43.79 dolar değerinde
- CEO Mark Zuckerberg,şirketin yüzde 28'ini elinde bulunduruyor.Bu ise Zuckerberg'in değerinin 28 milyar dolar olduğu anlamına geliyor.
- Sosyal oyun şirketi Zynga,Facebook'un toplam gelirinin yüzde 12'sini sağlıyor.
- Gelirlerin yüzde 44'ü ABD dışından sağlanıyor
- Reklamlar,2011'de Facebook gelirlerinin yüzde 85'ini oluşturuyordu
- Facebook,geçtiğimiz sene araştırma ve geliştirme için 388 milyon dolar harcadı.Bu rakam 2010'da 144 milyon dolar, 2009'da ise 87 milyon dolardı.

Windows 8'den Bir Sızıntı Daha!


Windows 8'den bir ekran görüntüsü daha internette! İşte yeni ekran görüntüsü ve bilmeniz gerekenler.
Windows 8'den sızan yeni bir ekran görüntüsü daha açığa çıktı.Bu sefer sızan görüntü ise işletim sisteminin yeni Güncelleme Merkezi'nden.Resimde pencereye yeni eklenen bir 'Gerekirse yeniden başlat' seçeneği dikkat çekiyor.Windows 7 ise böyle bir durumda belirli aralıklarla Windows'u yeniden başlatmamız konusunda bizi uyarıyor.
Bu yeni seçeneğin dışında gezinti düğmelerinin sağındaki klasör simgesi de göze çarpıyor.Ancak bu simgenin işlevi henüz bilinmiyor.
Daha önce de Windows 8'den resimler sızdıran 'Zukona' adlı kullanıcının bir Windows 8 sürümüne sahip olduğu anlaşılıyor.Resmin sahte olma olsalığı ise düşük.

10 Şubat 2012 Cuma

Windows 8 Kurulumu(Windows Developer Preview)

Selamlar,
Bu makalemde size Windows 8 (Windows Developer Preview) kurulumunu anlatmaya çalışacagım.

Dvd’den boot ettikten sonra Time zone ve Klavye ayarlarını yapıyoruz.

“Install now” tusuna basın.

Lisans anlaşmasını kabul edip “Next” ile devam edelim.

Eger halihazırda bir işletim sisteminiz varsa “Upgrade” aksi halde sıfırdan kurulum için “Custom(Advanced)” kısmına basın.
Diskinizi seçin ve “Next” ile devam edin.

Windows 8(D.p.) yükleniyor.

Hazırlanıyor.

Bilgisayar isminizi belirleyip “Next” ile devam edin.

Ayarlarla ugrasmak istemezseniz “Use express settings” kısmına basıp devam edebilirsiniz.
Live ID niz ile oturum açmak istiyorsanız hesabınızı yazıp “Next” ile devam edin.
Eğer bir Yerel hesap istiyorsanız,“Don’t want to log on with a Windows Live ID?” İle devam edin.

“Local Account” kısmına tıklayın

İsminizi,Şifrenizi ve hatırlatma sorusunu yazıp “Next” ile devam edin.
Son ayarlar yapılıyor.
Bilgisayarınız hazırlanıyor.
Windowsunuz hazır.
Bir dahaki makalede görüşmek üzere.

Hazırlayan:Tayfun YABAN

Windows 7 Masaüstü Araçlarının Görüntülenmemesi Problemi

Windows 7 Gadgets görüntülenmiyorsa veya aşagıdaki gibi alakasız şekillerdeyse yapabileceginiz birşeyler var.
Çözüm 1
En basit çözüm olarak UAC(User Account Control-Kullanıcı Denetimi)’yi bir kademe yükseltebilirsiniz.

Çözüm 2
Veya Task Manager\Processes altından sidebar.exe yi sonlandırın ardından şu yolu takip edin .
C:\Users\kullanıcı adınız\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar
içindeki settings.ini ve gadgets klasörünü silin.Windowsun default araçları
durur ama kendi ekledikleriniz silinecektir.Yeniden yükleyin.

Çözüm 3
Sidebar.exe’yi kapatın ve şu registry keyini silin.Tabiiki Administrator yetkilerine sahip oldugunuzu varsayıyorum:D
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\L
Restart sidebar.exe

Çözüm 4
Regedit i açıyoruz,
HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Sidebar -> Settings yolunu izleyin,
Sağ tıklayın, New -> DWORD (32-bit) i seçin,
Adını AllowElevatedProcess verip, Değerini de 1 verin,
Registry editoru kapatın.Büyük ihtimalle restart istemeden ayarlarınız aktif olacaktır.

2 Şubat 2012 Perşembe

İNTERNET GEÇMİŞİNİ SİLME

Windows internet Exporer tarayıcımızın geçmişini silerek internete giriş hizimizi biraz olsun hızlandırabiliriz.Bunu bir kaç adımda yapalım şimdi.
masaüstüne gelip internet Exporer tarayıcımızın üstünde sağ tuş yapıyoruz ve karşimıza aşağıdaki pencere gelecektir.


Buradan sil diyoruz ve tarayıcımızın geçmişi temizlenmiş oluyoruz.

CHROME tarayıcımızın geçmişini silmek içinde yine şu işlemleri yapıyoruz.
Geçmiş ögeleri düzenle diyoruz ,daha sonrada tüm arama verilerini temizle diyoruz.Karşimiza aşağıdaki gibi pencere gelecektir.


burdan tarama verilerini temizle diyoruz ve geçmişi silmiş oluyoruz.SAYGILARIMLA...

VİSUAL BASİC KODLARI VE AÇIKLAMALARI



İnput box: içerisine bilgi girişi yapmamızı sağlayan kutudur.
A=input box(“mesaj””pencere başlığı”)

Örnek :ekrana adınızı yazdıran programı yazınız.

Show
a = InputBox("Adınızı yazınız", "NUFUS BİLGİLERİ", "kami")
b = InputBox("soyadınızı giriniz", "NUFUS BİLGİLERİ")
c = InputBox("Doğum tarihinizi ve yılını gırınız", "NUFUS BİLGİLERİ")

Print a
Print b
Print c


NOT: Girilen değişkenlerin sayı olduğunu göstermek için dim as integer gibi başta tanımlanmasını yapabiliriz yada value komutu kullanılır.
Value komutu değişkene sayısal değer atamasını yapar.? Sonra kullanılır .


ÖRNEK: kullanıcıdan 2 tane sayı istesin. Bu 2 Sayının toplamını, çarpımını, bölmesini ve çıkarmasını ekranda görüntülesin.

ÇÖZÜM:

Show
a = InputBox("1 Sayıyı Giriniz", "NUFUS BİLGİLERİ")
b = InputBox("2.Sayıyıyı Giriniz", "NUFUS BİLGİLERİ")
Print Val(a) + Val(b)
Print Val(a) - Val(b)
Print Val(a) * Val(b)
Print Val(a) / Val(b)


ÖRNEK
Kullanıcıdan 3 tane sayı istensin .bu üç sayının ortalamasını bulduran kodu yazın.
ÇÖZÜM:
Show
a = InputBox("1 Sayıyı Giriniz", "NUFUS BİLGİLERİ")
b = InputBox("2.Sayıyıyı Giriniz", "NUFUS BİLGİLERİ")
c = InputBox("3.Sayıyıyı Giriniz", "NUFUS BİLGİLERİ")
Print (Val(a) + Val(b) + Val(c)) / 3


HAZIR FONKSİYONLAR
ASTRİNG(karektersel fonksiyonlar)
a)asc:belirten karekterin asc i karekterini kodunu verir.

?ascii(A”)

b)chr:belirtilen değerin ascii koduna karşılık gelen karekteri verir.

?chr(65)


c)left:string ifadenin solundan itibaren belirtilen kadar almayı sağlar.

?left(“kamil”)

d)Right: string ifadenin sağından itibaren belirtilen kadar almayı sağlar.

?right(“kamil”)

e)MİD: string ifadenin belirtilen başlangıç karakterinden itibaren değerleri alır.

?mid(“bilgisayar”,2,4)

f)LEN:string ifadenin kaç karekterden oluştuğunu verir.

?len(“bilgisayar”)

G)UCASE:string ifadeni tüm karekterlerini büyük harfe çevirir.

?ucase(“kamil”)

Ğ)LCASE:string ifadenin tüm karekterlerini küçük harfe çevirir.

?lcase(“kamil”)

I)VAL:string ifadeyi sayısal ifadeye çevirir.

?val(“3”)+val(“5”)

İ)STR:sayısal ifadeyi string ifadeye çevirir.

?str(“3”)+str(5)

H)SPACE:soldan itibaren istenilen kadar boşluk bırakılır.

(“bilgi”& space(10) &”sayısal”)

İNSTR:Bir string ifade içinde istenilen harfi bulur ve sıra numarasını görüntüler.

?instr(“kamil”,”m”)


2)İNTEGER (MATEMATİKSEL) FONKSİYONLAR
a)ABS:bir sayının mutlak değerini verir.

?ABS(-7)


B)RND: sıfır ile bir arasında rastgele bir sayı üretir.
?RND

C)SGR:istenilen sayının karekökünü hesaplar.


3.)TARİHSEL FONKSİYONLAR
A)DATE:gün ,ay,yıl olarak sistem tarihini verir.

?date

B)TİME:sistem zamanı dk,sn olarak verir.
?time

C)NOW:sistemin hem tarihini hemde saatini verir.
?now







 

Copyright @ 2013 Kamil Koçak .

Designed by Templateify & Sponsored By Twigplay